Tuinindex.be

Appelboom

De appelboom is natuurlijk een van de bekendste bomen in onze streken. Als je een exemplaar in je eigen tuin hebt staan, kan je zeker genieten van heerlijke appels. De appelboom komt ongeveer in mei in bloei te staan. Je kan hem dan herkennen aan zijn witte bloesems. In dit artikel kom je meer te weten over het planten en snoeien van appelbomen.

 

Soorten appelbomen

Er bestaan verschillende formaten van appelbomen: laag-, half- en hoogstam. Je houdt dus best rekening met de beschikbare ruimte in je tuin voor je een appelboom aanschaft. Daarnaast zijn er ook veel verschillende varianten van appelbomen. Zo zijn de Reinette en de Jonagold twee erg bekende soorten appelbomen.

appelboom

 

Appelboom planten

Een appelboom planten doe je best in de periode november-maart. Qua bodem krijgt een neutrale bodem de voorkeur. Je kiest best voor een plaats waar de boom vaak in de zon zal komen te staan, maar appelbomen kunnen zeker ook tegen wat schaduw. Als je de boom in het voorjaar plant, kan je eventueel wat mest toevoegen zodat de boom meteen gevoed wordt. Met het oog op een optimale groei zorg je er best voor dat de wortels voldoende ruimte hebben.

 

Hoe en wanneer appelboom snoeien?

Een goed onderhoud is nodig om de boom gezond te houden. Een appelboom moet dan ook regelmatig gesnoeid worden om een goede vruchtenproductie te garanderen en om te vermijden dat kruisende takken schade gaan toebrengen aan de boom. Het snoeien van de appelboom gebeurt best in de periode december-maart. In de periode juni-september kan je een kleine onderhoudssnoei doen.

 

 

Tuinwerken laten uitvoeren? Vraag online advies en prijzen aan!

Wil je jouw tuin laten aanleggen of aanpassen door een erkende en gespecialiseerde tuinaannemer? Vraag nu vrijblijvend prijzen op maat aan bij onze aangesloten tuinaannemers via onderstaand formulier: