Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuinindex.be Tuin advies met foto's van de natuur, bloemen en planten.
Tuinindex.be

Camellia japonica

Een niet alledaagse voorkomende plant, wat onbekend en onbemind. Nochtans door zijn bloemenpracht merkelijk in staat te u laten wegdromen en te overtuigen tot meer interesse, misschien zelfs tot de aanschaf van dergelijke.

Oorspronkelijk afkomstig uit Japan, Korea, India en China, tijdens de 17e eeuw ontdekt en ingevoerd. Kruisingen, veredelingsbedrijven en opkweek leidden tot op heden tot de meest verassende resultaten.
Camellia bestaat uit eindeloze variëteiten met ettelijke soorten bloemen in pastelkleurige tinten.

Deze groenblijvende struik heeft een glanzend groen ovaal of lancetvorm blad, naargelang de soort, die in het begin van het jaar versierd worden met grote hoeveelheden bloemen.

De belangrijkste cultivars bloeien in het voorjaar met dubbele of enkele bloemen. Opmerkelijk zijn de massa meeldraden in het hart van de golvende bloembladeren, deze maken het spektakel nog attractiever.

Sasanqua heeft echter een ander bloeiseizoen, eerder in het najaar tot vaak in de winter.

Deze planten zijn toepasselijk als kuipplant op het terras of bij aanplantingen in de tuin. Niettegenstaande dient men wel rekening te houden dat de winter strenge vorstschade kan toebrengen aan de plant en de bloemknoppen. Camellia’s zijn slechts winterhard tot ongeveer – 10° C, een beschutte plaats in de tuin is hierdoor sterk aan te bevelen. Als potplant dient deze ongetwijfeld overwinterd te worden in een koude serre of een vorstvrije ruimte. De aankoop van nog zeer jonge planten is eerder af te raden, hoe ouder de plant, hoe sterker.

Standplaats bij voorkeur in volle zon of een halfbeschaduwde plaats, verdragen absoluut geen kalk, eerder een zure en tamelijk vochtige grond. Het regelmatig toevoegen van meststof zal bijdragen tot een betere groei en bloei.

 

Tuinwerken laten uitvoeren? Vraag online advies en prijzen aan!

Wil je jouw tuin laten aanleggen of aanpassen door een erkende en gespecialiseerde tuinaannemer? Vraag nu vrijblijvend prijzen op maat aan bij onze aangesloten tuinaannemers via onderstaand formulier: